RSS

Contra la repressió, ara i sempre! (Faig vaga, però…)

03 Ott

(más abajo en castellano)

La convocatòria d’aquesta vaga m’ha fet pensar molt. La repressió policial que hi va haver ahir a Catalunya és injustificable, no hi ha cap argument capaç de legitimar la manera en la qual la policia nacional i la guàrdia civil van maltractar, colpejar i disparar (encara que sigui amb bales de goma) tantes persones que defenien el seu dret a votar de manera absolutament pacífica.
Estic totalment d’acord amb la necessitat de protestar en contra d’aquesta violència i em sembla molt bé que s’hagi convocat una vaga amb aquest objectiu. També valoro positivament l’activitat dels mitjans de comunicació catalans i estrangers, que estan produint i mostrant les proves que demostren la desproporcionalitat i la crueltat de la repressió, i dels òrgans internacionals que estan prenent posició en contra de tot això.
PERÒ al mateix temps aquestes iniciatives em generen certa indignació: per què no es va respondre amb la mateixa contundència les altres vegades en les quals les forces de policia, i entre elles sovint els mossos d’esquadra, reprimien amb violència – i de vegades amb més violència que ara – manifestacions pacífiques en defensa de drets fonamentals, a la sanitat, a l’habitatge, a l’educació i drets laborals?
Per què no es va convocar cap vaga quan es van desallotjar amb la força bruta els i les acampades de la plaça Catalunya el 15M (2011)? Elles i ells estaven asseguts a terra amb actitud no violenta, exactament igual als i les electores de l’1-O; les imatges i els vídeos es van difondre sobretot via xarxes socials virtuals, però els mitjans de comunicació no en feien el mateix ressò que ara, i alguns fins i tot insinuaven que hi havia raons que justificaven l’actuació policial, en un discurs molt semblant al que vaig sentir ahir a les notícies d’antena 3, on es deia que la policia “va haver d’obrir-se pas amb la força”…..
Per què no va causar la mateixa reacció veure la policia (entre ella els mossos d’esquadra) quan atacava els i les manifestants a Plaça Catalunya el dia de la vaga general del 14-N (2012) contra les retallades als serveis públics bàsics, o les i els estudiants i professors que protestaven contra el pla Bolonya el 2009, o quan desallotjava Can Vies amb unes escenes de pel·lícula yankee, o quan pega els i les treballadores que manifesten cada 1 de maig per defensar els seus drets?
La repressió violenta de l’expressió política mai no es pot justificar, mai no es pot tolerar, sempre s’ha de condemnar i rebutjar, també quan, darrere les víctimes, no hi ha la Generalitat ni cap altra institució…..
Avui faig vaga i vaig a manifestar, però amb esperit crític i certa amargor.

Katjuscia

La convocatoria de esta huelga me ha hecho pensar mucho. La represión policial que hubo ayer en Cataluña es injustificable, no hay ningún argumento capaz de legitimar la manera en la cual la policía nacional y la guardia civil maltrataron, golpearon y dispararon (aunque sea con balas de goma) tantas personas que defendían su derecho a votar de manera absolutamente pacífica.

Estoy totalmente de acuerdo con la necesidad de protestar en contra de esta violencia y me parece muy bien que se haya convocado una huelga con este objetivo. También valoro positivamente la actividad de los medios de comunicación catalanes y extranjeros, que están produciendo y mostrando las pruebas que demuestran la desproporcionalidad y la crueldad de la represión, y de los órganos internacionales que están tomando posición en contra de todo esto.

PERO al mismo tiempo estas iniciativas me generan cierta indignación: porqué no se respondió con la misma contundencia las otras veces en las cuales las fuerzas de policía, y entre ellas a menudo los mossos d’esquadra, reprimían con violencia – y a veces con más violencia que ahora – manifestaciones pacíficas en defensa de derechos fundamentales, a la sanidad, a la vivienda, a la educación y derechos laborales?

Porqué no se convocó ninguna huelga cuando se desalojaron con la fuerza bruta los y las acampadas de la plaza Cataluña el 15M (2011)? Ellas y ellos estaban sentados en el suelo con actitud no violenta, exactamente igual a los y las electoras del 1-O; las imágenes y los vídeos se difundieron sobre todo vía redes sociales virtuales, pero los medios no hacían la misma difusión que ahora, y algunos incluso insinuaban que había razones que justificaban la actuación policial, en un discurso muy parecido al que oí ayer en el telediario de antena 3, donde se decía que la policía “tuvo que abrirse paso con la fuerza”…..

Porqué no causó la misma reacción ver la policía (entre ella los mossos d’esquadra) cuando atacaba los y las manifestantes en la Plaza Cataluña el día de la huelga general del 14-N (2012) contra los recortes a los servicios públicos básicos, o las y los estudiantes y profesores que protestaban contra el plan Bolonia en el 2009, o cuando desalojaba Can Víes con unas escenas de película yankee, o cuando pega los y las trabajadoras que manifiestan cada 1 de mayo para defender sus derechos?

La represión violenta de la expresión política nunca se puede justificar, nunca se puede tolerar, siempre se tiene que condenar y rechazar, también cuando, detrás las víctimas, no hay la Generalitat ni ninguna otra institución…..

Hoy hago huelga y voy a manifestar, pero con espíritu crítico y cierta amargura.

Katjuscia

Annunci
 
Lascia un commento

Pubblicato da su 3 ottobre 2017 in Uncategorized

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

 
%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: